Feigenbiskuit - Incirli Kek

Feigenbiskuit - Incirli Kek

3.1 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 Stücke

Składniki

  • Feigen, getrocknet (ca. 80 g), geachtelt
    6
  • Wasser
    Orangensaft
  • Butter zum Einfetten
  • Walnusshälften
    50 g
  • Orangenschale von ½ Orange, unbehandelt, dünn abgeschält
  • Zitronenschale von 1 Zitrone, unbehandelt, dünn abgeschält
  • Zucker
    130 g
  • Eier
    4
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen der Feigen
    150 g
  • Salz
    1 Prise
  • Granatapfelkerne (opcjonalnie) (1 Granatapfel)
    120 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 695 kJ / 166 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...