Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Feigen, getrocknet (ca. 80 g), geachtelt
-
Wasser
lub Orangensaft - Butter zum Einfetten
- 50 g Walnusshälften
- Orangenschale von ½ Orange, unbehandelt, dünn abgeschält
- Zitronenschale von 1 Zitrone, unbehandelt, dünn abgeschält
- 130 g Zucker
- 4 Eier
- 150 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen der Feigen
- 1 Prise Salz
- 120 g Granatapfelkerne (1 Granatapfel) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaltschale für den Sultan - Padişah Hoşafı
1h 30min
Joghurtkuchen - Yoğurt Tatlısı
2 Std.
Auberginenschiffchen mit Hackfleisch - Karnıyarık
1 godz.
Grießhelva - İrmik Helvası
1h 25min
Rivani (Orangen-Grieß-Kuchen)
1 Std. 15 Min
Kürbisdessert mit Walnusskrokant - Ceviz Krokantlı Kabak Tatlısı
1h 30min
Kleine Köfte in Brühe - Sulu Köfte
1 godz.
Weiße-Bohnen-Eintopf - Etli Kuru Fasulye
14 Std.
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Ofen-Milchreis - Fırında Sütlaç
3h 15min
Nussplätzchen in Zuckersirup - Şekerpare
1h 20min
Milchcreme mit Engelshaar - Tel Kadayıflı Muhallebi
3h 30min