Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bastones de merluza
- aceite de coco, para engrasar
- 120 g de garbanzos secos
- 100 g de agua con gas
- ½ cucharadita de ajo en polvo
- ½ cucharadita de perejil seco
- ½ cucharadita de sal
- 500 g de filetes de merluza fresca sin piel ni espinas, cortados en bastones (2 cm x 6 cm)
Mayonesa de palta
- 110 g de nueces peladas
- 4 paltas, peladas y descarozadas
- 4 cucharadas de aceite de oliva
- 5 hojas de menta fresca
- 4 limas, sólo su jugo
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3200 kJ / 765 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Tarta soufflé de espinaca
1h
Fajitas de carne
1h
Hamburguesa de zucchini
45min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1h
Frittata de brócoli con hierbas aromáticas
30min
Soufflé de calabaza
1h
Muffins de zucchini y queso
40min
Pollo especiado
45min
Lomo strogonoff con espárragos al vapor
55min
Torta de almendras
1h 10min
Bondiola con cremoso de batata
1h 20 min