涼拌豆芽牛肉
TM6

涼拌豆芽牛肉

4.4 (14 ocen)

Składniki

  • 800 克 水
  • 150 克 黃豆芽 ,洗淨瀝乾
  • 200 克 牛小排 (請選用火鍋肉片),切段(約5公分)
  • 10 克 蒜頭
  • 50 克 白洋蔥 ,切絲,冰鎮備用
  • 3 大匙 醬油
  • 3 大匙 味醂
  • 2 大匙 白醋
  • ½ 茶匙 糖 (可省略)
  • ½ 茶匙 韓國香油 ,少許
  • 10 克 蔥 ,切蔥花(可省略)
  • 熟白芝麻 ,少許

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1259.8 kJ / 301.4 kcal
Białko
14.5 g
Węglowodany
15.2 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
45.8 g
Błonnik
1.8 g
Sód
811 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy