Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Obst (z.B. Aprikosen, Kirschen, Beeren, Rhabarber, Pflaumen, etc.), frisch, ggf. entkernt, in Stücken 2 cm
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 1 Pck. Zitronensäure
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
25min
Johannisbeergelee
25min
Apfelmus
20min
Rohkost, gemischt
10min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Kiba-Gelee
25min
Mirabellen-Konfitüre
20min
Hefeschnecken
1h 40min
Apfel-Kiwi-Konfitüre
30 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Erdbeer-Konfitüre (ohne Gelierzucker)
1 godz. 5 min