Urządzenia i Akcesoria
Konfitüre mit Gelierzucker
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Obst (z.B. Aprikosen, Kirschen, Beeren, Rhabarber, Pflaumen, etc.), frisch, ggf. entkernt, in Stücken 2 cm1000 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Zitronensäure (opcjonalnie)1 Pck.
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
3468 kJ /
819 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8.3 g
Węglowodany
194 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rohkost, gemischt
10 Min
Johannisbeergelee
25 Min
Apfel-Kiwi-Konfitüre
30 Min
Quark-Öl-Grundteig
5 Min
Hefegrundteig, süss
1 Std.
Apfelmuffins
40 Min
Erdbeer-Konfitüre (ohne Gelierzucker)
1 Std. 5 Min
Apfelmus
20 Min
Erdbeer-Holunder-Konfitüre
40 Min
Ananas-Ingwer-Konfitüre
35 Min
Hefeschnecken
1 Std. 40 Min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min