Urządzenia i Akcesoria
Konfitüre mit Gelierzucker
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 Schraubgläser
Składniki
-
Obst (z.B. Aprikosen, Kirschen, Beeren, Rhabarber, Pflaumen, etc.), frisch, ggf. entkernt, in Stücken 2 cm1000 g
-
Gelierzucker 2:1500 g
-
Zitronensäure (opcjonalnie)1 Pck.
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Białko
3 g
Kalorie
3468 kJ /
819 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
8.3 g
Węglowodany
194 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mirabellen-Vanille-Konfitüre
35 min
Johannisbeergelee
25 min
Apfel-Kiwi-Konfitüre
30 min
Hefegrundteig, süss
1 godz.
Rote Grütze
30 min
Erdbeer-Konfitüre (ohne Gelierzucker)
1 godz. 5 min
Apfelmus
20 min
Melonenkonfitüre
30 min
Kiba-Gelee
25 min
Birnenkonfitüre
20 min
Hefeschnecken
1 godz. 40 min
Apfelgelee
5 godz. 30 min