Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Dinkelkörner
- 550 g Wasser, lauwarm
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 2 TL Zucker
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Prise Piment
- ¼ TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 415 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Vitalbrot
1h 10min
Landbrot Backhausart
2h
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Weizen-Dinkel-Brot
1 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Sonnenblumenbrot
1 Std. 20 Min
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Sonnenblumen-Brot
1h 10min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min