Urządzenia i Akcesoria
Dinkelbrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 Scheiben
Składniki
-
Dinkelkörner700 g
-
Wasser lauwarm550 g
-
Hefe (1 Würfel)40 g
-
Zucker2 TL
-
Sonnenblumenkerne100 g
-
Piment1 Prise
-
Koriander, gemahlen¼ TL
-
Salz2 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
415 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kürbiskernbrot
3 godz. 30 min
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Landbrot Backhausart
2 godz.
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Vitalbrot
1 godz. 10 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Roggenmischbrot
1 godz. 15 min
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Sonnenblumenbrot
1 godz. 20 min
Dinkel-Roggen-Brot
1 godz. 15 min
Vollwertbrot
2 godz. 20 min