Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g Milch
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 80 g Zucker
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 1 Ei
- 500 g Mehl Type 405 oder 550
- ½ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1248 kJ / 298 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Mürbeteig
5 min
Konfitüre mit Gelierzucker
30 min
Quark-Öl-Grundteig
5 min
Donauwellen
2h 30min
Biskuit
1 godz. 50 min
Quarkstrudel
1h 20min
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1h 20min
Hefeschnecken
1h 40min
Hefezopf mit Puddingfüllung
1h 30min
Vanillesauce (Creme Anglaise)
15 min
Strudelgrundteig
45 min
Basis-Hefeteig für süßes Gebäck
2 godz.