Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de empanadas
- 30 g de aceite de oliva
- 250 g de cebolla, en mitades
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 100 g de jitomate cherry, en mitades
- 100 g de pimiento rojo, en piezas
- 50 g de aceitunas verdes deshuesadas, en rodajas
- 100 g de zanahoria, en piezas
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
Masa para empanadas
- 400 g de harina de trigo
- 1 cdita de sal fina
- 120 g de mantequilla, en cubos
- 1 huevo
- 110 g de agua
- 1 cdita de vinagre (opcjonalnie)
- agua, para pegar
- yema de huevo, para barnizar
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 689 kJ / 165 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 164 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soya texturizada a la Vizcaína
1 Std. 10 Min
Croquetas de papa y lentejas
2h
Hamburguesa de portobello
30 Min
Mazapán de almendras y cocoa
30 Min
Pudín de chícharos con zanahoria
1h 25min
Frijoles al horno con verduras
30 Min
Crepas de zanahoria con salsa de jitomate
1 Std.
Croquetas de coliflor
35 Min
Papa rellena de chorizo vegetariano
1h 15min
Hamburguesa de quinoa roja
40 Min
Rosca de manzana
50 min
Tortitas de garbanzo
25 Min