Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g feijão preto
- 2400 g água
- 100 g cebola, cortada em metades
- 2 dentes de alho
- 40 g azeite de oliva
- 300 g arroz branco
- 1 c. chá de sal marinho
- 100 g bacon defumado, em cubos (1 cm x 1 cm)
- 250 g linguiça calabresa defumada, sem pele e cortada em rodelas
- 1 paio, cortado em rodelas
- 150 g costelinha de porco defumada, cortada em pedaços
- 2 folhas de louro seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 2625 kJ / 628 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 528 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro de chocolate (de enrolar)
9 Std.
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Hot dog assado
1h 20min
Galinhada
1h 30min
Feijão tropeiro
13 godz. 15 min
Ragú de carne
45min
Frango com quiabo
40min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Farofa
30min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Molho vinagrete
15min