Salzkaramell-Cheesecakes

Salzkaramell-Cheesecakes

4.2 159 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Stück

Składniki

Krümelboden
  • Butter
    20 g
  • Vollkornkekse
    60 g
    60 g Butterkekse
Füllung
  • Doppelrahm-Frischkäse
    250 g
  • Sahne
    40 g
  • Zucker
    50 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 TL Vanilleextrakt
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    2
  • Wasser
    400 g
Salzkaramell
  • Zucker
    250 g
    250 g brauner Zucker
  • Sahne
    160 g
  • Wasser
    1030 g
  • Zitronensaft (siehe Tipp)
    1 TL
  • Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)
    30 g
  • Meersalzflocken
    ½ TL
  • Essig
    1 EL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 9 g
Kalorie 2440 kJ / 583 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...