Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 5 ½ oz sugar
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 ½ oz unsalted butter, cold, in pieces
- 1 pinch salt
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
Pastry Cream
- 1 lemon, thin peel only, no white pith, plus extra zested, to garnish
- 4 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz corn starch
- 4 egg yolks, from large eggs
- 17 oz whole milk
- 20 oz mixed fresh fruit (approx. 3 pints)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5h 20min
Chocolate Cream Pie
5 Std. 55 Min
Brioche
8h
Marble Cake
2h 10min
Mamé's Cake (Pineapple Almond Cake)
40min
Crème Pâtissière
15min
Massachusetts Boston Cream Pie
2h
Dutch Baby Pancake
20 min
Strawberry Chiffon Pie
2h 20min
Lemon Pound Cake
2h
Chocolate Covered Pound Cake
1h 30min
Yogurt Cake
50min