![Fruit Tart Fruit Tart](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60cbf62f-6846-4d2d-b171-3f66db3e4bd3/Derivates/cb2d545a-eeea-41ce-b1bf-3a9d87a448b8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 5 ½ oz sugar
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 5 ½ oz unsalted butter, cold, in pieces
- 1 pinch salt
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
Pastry Cream
- 1 lemon, thin peel only, no white pith, plus extra zested, to garnish
- 4 oz sugar
- 1 oz all-purpose flour
- 1 ½ oz corn starch
- 4 egg yolks, from large eggs
- 17 oz whole milk
- 20 oz mixed fresh fruit (approx. 3 pints)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 43 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Tiramisu
5h 20min
Guava Paste Cookies
45min
Pecan Pie Tarts
2 Std. 25 Min
Matcha Wreath Cookies
1h
Classic Yellow Cake
1h 30min
Yogurt Cake
50 Min
Massachusetts Boston Cream Pie
2h
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3h 45min
Chocolate Covered Pound Cake
1h 30min
Crispy Donuts
2h 30min
Strawberry Shortcake
1h