![Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d7011a31-d1b8-4e5b-9094-4171c6f59c99/Derivates/9f098434-736f-4e73-9e0e-c1a43847aa4a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry Dough
- 12 ½ oz all-purpose flour
- 4 oz confectioners sugar
- 2 oz almond flour
- ⅛ tsp salt
- 6 oz unsalted butter, diced, chilled
- 1 large egg
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 tsp ice water
Olive Oil Cake
- 7 oz all-purpose flour
- 3 large eggs
- 4 ½ oz extra virgin olive oil
- 3 ½ oz sugar
- 2 oz whole milk
- 1 ½ tsp baking powder
Lemon Basil Cream
- 1 ½ sheets gelatin, silver grade (approx. 3.5 g)
- ice water, to cover
- 4 large eggs
- 5 oz sugar
- 5 oz unsalted butter, diced
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 oz lemon juice, from 2 large lemons
- 8 - 10 fresh basil leaves, plus extra to decorate
Assembly
- 16 oz fresh berries, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2749 kJ / 657 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 127 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Tiramisu
5h 20min
Crème Pâtissière
15 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3 Std. 45 Min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6h 10min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3 Std. 10 Min
Gerbeaud Cakes
1 Std. 20 Min
Almond briouats with honey and sesame seeds
2h
Strawberry Custard Tart
2h
Fruit Tart
2 Std. 40 Min
Artisan Bread (Betty)
4h 35 min
Baklava with Walnuts
3h