Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- óleo de girassol, para untar
- 3 ovos
- 200 g leite de coco
- 180 g açúcar demerara
- 200 g coco seco ralado
- 100 g farinha de trigo
- 50 g manteiga sem sal em temperatura ambiente
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 200 g leite integral
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 11841 kJ / 2833 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 301 g
- Tłuszcz
- 171 g
- Tłuszcz nasycony
- 130 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 1368 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de banana
1sa
Bolo formigueiro
55 Min
Bolo de coco gelado
1sa
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1 Std. 10 Min
Pudim de leite condensado
4 godz.
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 godz. 20 min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 Min
Molho vinagrete
15 Min
Bolo de pamonha doce
55 Min
Bolo de milho cremoso
45 Min