Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 1000 g carne seca cortada em tiras médias
- 20 g coentros
- 1000 g água, mais q.b. p/ demolhar
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g óleo, mais q.b. p/ untar
- 300 g tomate em pedaços
- 1 pitada de pimenta
- ½ c. chá de cominhos em pó
- 1 pitada de sal (opcjonalnie)
Puré de mandioca
- 50 g queijo mozarela
- 800 g mandioca cortada em pedaços
- 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 30 g manteiga
- 200 g leite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3532 kJ / 845 kcal
- Białko
- 36 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi de cenoura com molho de gorgonzola e nozes
1h 25min
Salpicão de frango com maçã
3 Std. 10 Min
Bobó de camarão
45min
Sequilhos
1h
Curau de milho verde
30min
Arroz e feijão tradicional
13hod. 20min
Escondidinho de carne seca
1j 55 menit
Creme de milho verde
25 min
Kibe assado
1h 20 min
Sorvete de flocos
4h 25min
Bolo de milho cremoso
45min
Soufflé de cenoura e salsa
1h 20 min