Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g manteiga em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 300 g açúcar
- 240 g leite
- 200 g leite de coco
- 4 ovos, gemas e claras separadas
- 1 pitada sal
- 200 g farinha de trigo
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 200 g leite condensado
- 100 g coco seco ralado, em flocos
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1200 kJ / 287 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 55 mg
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2h 45 min
Brigadeiro de colher
20 Min
Bolo de banana
1 Std.
Bolo formigueiro
55 Min
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Bolo de fubá com iogurte e goiabada
1h 10 min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Fatias húngaras
1h 50min
Bolo de milho cremoso
45min
Bolo cremoso de coco
2h 45 min