Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de empada
- 50 g água
- 50 g azeite
- 50 g vinho branco
-
80
g banha
lub 80 g manteiga -
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco (8 g) - 1 ovo
- 450 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de sal
Recheio
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 2 dentes de alho
- 3 pés de salsa
- 30 g azeite
- 1 frango partido em pedaços (1000 g aprox.)
- 100 g vinho branco
- 10 g molho de soja (opcjonalnie)
-
1 ½
c. chá de caldo de galinha caseiro
lub 1 ½ cubo de cubo de caldo de galinha (para 0,5 l) - 1 pitada de pimenta
- 60 g farinha
- 2 gemas de ovo batidas
- 1 ovo p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 575 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bobó de camarão
1h 20min
Sorvete de milho verde
8h 50min
Pudim de leite condensado
4 Std.
Mousse de maracujá
30 Min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45min
Creme de milho verde
25 Min
Massa aerada (podre)
20 Min
Kibe assado
1h 20min
Empadão do mar
1h 35min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Pastéis de bacalhau
45min
Lasanha bolonhesa
2 Std. 30 Min