Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g queijo parmesão
- 1500 g água
- 10 g azeite, mais q.b. p/ envolver
- 1 c. chá de sal
- 200 g esparguete
- 2 dentes de alho
- 40 g manteiga
- 150 g bacon em cubos
- 100 g natas
- 1 gema de ovo
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2325.6 kJ / 555.8 kcal
- Białko
- 14.3 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 929 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa com fiambre, presunto e milho
50 Min
Penne de atum com manjericão
35 min
Penne com frango e béchamel carilado
45 Min
Penne com atum
30min
Massa gratinada com alheira e cogumelos
1 Std. 5 Min
Penne com carne picada
45 Min
Penne com chouriço e cogumelos
25min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 Min
Bolonhesa
1 Std. 10 Min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50 Min
Gratinado de bolonhesa
1 Std.
Linguini com bacon e camarão
35 min