Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 8 - 10 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 6 - 8 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 50 g de azúcar moreno
- 1 manzana Golden en mitades (sin piel ni semillas)
- 15 g de mantequilla
- 50 g de pasas sultanas
- 50 g de pasas moscatel
- 4 orejones de albaricoque (cortados en trozos pequeños)
- 25 g de granillo de almendra cruda
- 1 cucharadita de especias variadas en polvo (canela, nuez moscada, clavo, jengibre, etc.)
- 25 g de vinagre de sidra
- 15 - 20 g de brandy
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 130 g de mantequilla fría (en trozos pequeños)
- 1 pellizco de sal
- 2 cucharada de azúcar glas
- 2 huevos (1 batido para pincelar)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 501 kJ / 120 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannelés
26h
Panecillos de San Ignacio
25sa
Galette des Rois
1 godz.
Tarta Saint-Honoré
3 godz.
Tarta de cerezas
2 godz.
Financieros de limón
2 godz.
Clafouti de cerezas
1 godz. 20 min
Savarin rápido al ron
1 godz. 30 min
Tiramisú de café latte con crocanti de pistachos
1 godz. 30 min
Stollen
2 godz.
Pastel vasco (Gateau basque)
3 Std. 10 Min
Bundt cake de especias
2 godz.