Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g água
lub 500 g caldo de carne líquido - 500 g almôndegas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1196.6 kJ / 286 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 670 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete à carbonara
30min
Tagliatelle com fricassé de bivalves
55 min
Almôndegas de frango com molho de tomate e esparguete
1h
Bolonhesa de carne
50 min
Arroz de cenoura
30min
Bolonhesa
1u. 10min
Cozer 1100 g de almôndegas
40 min
Cozer 200-600 g de batata ou batata-doce
40 min
Rolinhos de frango ao vapor com arroz de ervilhas
50 min
Almôndegas com molho de tomate e arroz
1u. 15min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5min
Arroz vaporizado
35 min