Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de caramelo
-
250
g de azúcar refinada
lub 250 g de azúcar morena - 210 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 30 g de agua
- 1 cdita de jugo de limón amarillo
- 30 g de mantequilla sin sal, fría (en un sólo trozo)
- 1000 g de agua, para Limpiar
- 1 cda de vinagre
Base
- 250 g de harina de trigo
- 140 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 100 g de azúcar
- 1 huevo
Crema batida de vainilla
- 50 g de azúcar
- 1 vaina de vainilla (sólo las semillas)
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1868 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 22.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mermelada de ciruelas
45 Min
Scones rellenos con mermelada y mascarpone
Geen beoordelingen
Fresas al Oporto en nidos de merengue
3h 30min
Pay de limón helado con merengue italiano
5h 10min
Estofado holandés en Cocción lenta TM6
4 Std. 30 Min
Coquitos
45 Min
Postre de cristal con crumble de chocolate y reducción de frutos rojos
4h 10min
Tarta de crema pastelera y fresas
2小时 15 分钟
Pastel de caramelo y café TM6
1 Std. 50 Min
Mousseline (crema pastelera de mantequilla)
20 Min
Crema batida insuperable
30min
Budín de pan
3hod.