Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de calabacitas, con piel, cortado en cuartos y luego en trozos (2 cm)
- 60 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 40 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 250 g de tocino, en cubos (5 mm)
- 320 g de arroz blanco de grano corto, (ver sugerencia)
- 820 g de agua
- 1 cubo de caldo de verdura (para 0,5L)
- 3 - 4 hojas de albahaca frescas, picadas
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 - 3 pizca pimienta molida, o al gusto
- 50 g de queso mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2283 kJ / 545 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1292 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas
50min
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Puré de papa y camote con chile morita
45min
Puré de papa y poro
40min
Crema de brócoli
45min
Risotto cremoso de champiñones y camarón.
1 Std.
Quiche de zapallito italiano
1 Std. 10 Min
Risotto de calabacita
25 Min
Risotto con uvas y champiñones
50min
Risotto al azafrán con camarones (Black Diamond)
40min
Puré de papas, espinaca y queso
30min
Ñoquis con salsa rosa
2 Std. 25 Min