Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- aceite vegetal, para engrasar
- harina de trigo, para espolvorear
- 130 g de azúcar
- 5 claras de huevo
- 1 pizca de sal
- 200 g de chocolate amargo (min. 50% cacao) en trozos
- 150 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 5 yemas de huevo
- 2 cditas de polvo para hornear
Relleno
- 300 g de mermelada de chabacano
Cobertura de chocolate
- 130 g de chocolate amargo (min. 50% cacao), en trozos
- 100 g de crema para batir (30-40% grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1338 kJ / 319 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 116 mg
Alternatywne przepisy
Pan brioche
14 Std.
Pasta hojaldre sin empaste
1 Std.
Focaccia con queso de cabra, higos y cebolla caramelizada
2 Std.
Brownie con pistaches
1h 30 min
Pastel avellanado crispie
3h
Scones con mantequilla de frambuesa
25min
Tarta de mamey y chocolate con crema pastelera
46min
Focaccia con dátiles, tocino y queso de cabra
3h
Soletas
50 min
Roles de canela
2h 30 min
Pastel de chocolate y almendras
25min
Azúcar glass
5 Min