Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastelería
- 75 g mantequilla sin sal, refrigerado, cortado en trozos, más un extra para engrasar
- 170 g harina de trigo más un extra para el polvo
- 1 pizca de sal
-
½
cdita azúcar avainillada casera
lub ¼ cdita de extracto de vainilla natural - 50 g de agua
Topping
- 1000 g de manzana (cualquier tipo), (por ejemplo, Reinette, Granny Smith, Braeburn, Pink Lady, Pippin, Gravenstein), (ver consejo)
- 30 g de azúcar
- 10 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanadas
- Kalorie
- 1002 kJ / 239 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 51 mg
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30min
Chorizo norteño
30min
Masa para empanadas
15min
Panqué de vainilla
55min
Coyotas sonorenses (Black Diamond)
1h
Bebida fresca matutina
10min
Menú: Pasta de atún gratinada. Mousse de zarzamora.
1h
Pan de leche (método Tangzhong)
2 godz. 35 min
Borrecas rellenas
1h 30min
Madeleine de limón
1h
Pan francés lagunero TM6 (Torreón)
2h
Rosca de naranja (Black Diamond)
2h