Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g alho-francês cortado em pedaços
lub 250 g cebola cortada em pedaços - 30 g azeite
- 500 g batata-doce cortada em cubos pequenos
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 125 g agrião, só as folhas
- 4 ovos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 217 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Sopa de Santa Teresinha à maneira da Margarida
45min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa de grão e coentros
40min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa de feijão branco e nabiças
50 Min
Sopa de feijão-verde com farinheira
35 Min
Sopa de nabiças
35 Min
Sopa de alho-francês e nabiças
45min
Sopa de grão com espinafres
40min
Sopa de agrião
35 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de agriões
40min