Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 220 g de mantequilla en trozos
- 250 g de azúcar
- 6 huevos
- 1 pellizco de sal
- 150 g de harina de repostería
- 200 g de pistachos (sin piel y sin sal)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1638 kJ / 391 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 29.7 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 58.6 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de limón con crema de queso
1h 25min
Bizcocho Victoria
1h 10min
Bizcocho con caramelo salado
1h 30min
Bollos de nata con crema de avellana
4h 50min
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1h
Cookies con caramelos, chocolate y escamas de sal
30min
Brownies de chocolate blanco y pistachos
35min
Brownie con caramelo
1h 20min
Bizcocho de chocolate y nueces
1h 40min
Gofres clásicos de feria
2 Std. 20 Min
Tarta de zanahoria (Carrot cake)
1h 50min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h