Urządzenia i Akcesoria
Lax i gräddig svampsås med potatis
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 portioner
Składniki
-
vatten500 g
-
salt plus extra for greasing1 ½ tsk
-
potatis (120-200 g each, approx. 2 cm thick)600 g
-
smör preferably organic, grated zest and juice10 g
-
färska laxfiléer, skinnfria4
-
citron plus extra to taste1
-
nymalen peppar cut in pieces (2-3 cm)1 nypa
-
schalottenlök cut in halves100 g
-
färska champinjoner cut in slices300 g
-
torrt vitt vin50 g
-
grädde50 g
-
200 g färskostmjukost (e.g. Laughing Cow®)200 g
-
malen muskot2 nypor
-
salt to taste
-
nymalen peppar to taste
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
45 g
Kalorie
2763 kJ /
660 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grundkokboken
158 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Laxburgare med parmesanzucchini
Brak ocen
Torsk i tomatsås
1 godz.
Fisktacos med coleslaw
25 min
Asiatisk ångad laxsida
Brak ocen
Curry laksa
Brak ocen
Fisktacos med japansk majonnäs
Brak ocen
Poké bowl med tonfisk
1 godz.
Krämig svamprisotto med räkor
1 godz.
Thaisallad med jordnötsdressing
30 min
Räkor i chili och vitlök
Brak ocen
Avokado med ägg och laxtartar
Brak ocen
Sous-vide lax
Brak ocen