![Roggenpizza mit Tomaten-Paprika-Sauce Roggenpizza mit Tomaten-Paprika-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/461821CC-FF33-4279-BD2D-F22290653E80/Derivates/A3F707B0-D1A2-4BCA-99E7-60EF9A5A3770.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Roggenkörner
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 250 g Mehl, Type 405
- 25 g Olivenöl
- 1 TL Salz
Belag
-
120
g Edamer, in Stücken
lub 120 g Emmentaler, in Stücken - 120 g Bergkäse, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g rote Paprika, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 250 g passierte Tomaten
- 30 g Tomatenmark
- 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 TL Paprika edelsüß
- 1 - 2 Prisen Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2823 kJ / 674 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 8.4 g
Alternatywne przepisy
Vollkornmehl
5 min
Pizza mit Schinken und Pilzen
1 Std. 45 Min
Erdäpfelpuffer mit Dillsauce (vegan)
30min
Kartoffelkroketten mit Feldsalat-Kern
1 godz.
Pizza mit Kartoffelteig
8h
Rindfleisch-Patties (mediterran)
30min
Superschnelle Pizza Margherita
45min
Champignon-Pizza mit Vollkornteig
2h
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1 godz. 35 min
Spinat-Mandel-Pesto
10min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1 Std. 40 Min
Salami-Pizza mit Käserand
1h 50min