
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanille-Rührteig mit Erdbeeren
- 175 g Weizenmehl, glatt
- 2 TL Backpulver
- 100 g Butter weich, in Stücken
- 90 g Feinkristallzucker
-
2
TL Vanillezucker, selbst gemacht
lub 2 TL Tonkabohnen-Vanillezucker - 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 2 Eier (Größe M)
- 5 Erdbeeren groß
- 125 g Milch
Rosa Swiss Meringue
- 30 g Erdbeeren, gefriergetrocknet
- 3 Eiklar frisch (Größe M)
- 185 g Zucker
- 220 g Butter weich, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 314 kcal / 1312 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 68 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Macarons mit Orangen-Schokoladen-Ganache
2 godz. 30 min
Macaron-Schalen (Step-by-Step)
1 godz. 30 min
Maracuja-Schokoladen Ganache für Macarons
3 godz. 10 min
Baby-Cake pops
3 godz. 30 min
Ganache
20 min
Lebkuchenmänner
2 godz. 50 min
Schoko Drip Cake mit Ganache und Amarenakirschen
3 godz. 40 min
Geburtstagstorte für Kinder
2 godz.
Naked Cake mit Himbeeren und Ganache
10 godz. 15 min
Welcome Baby Torte
3 godz. 30 min
Baiser Drops
3 godz.
Rosa Macarons mit Erdbeer-Ganache
2 godz. 30 min