Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Weizenmehl, glatt
- 1 EL Kakaopulver
- 2 gestr. TL Backpulver, von Dr. Oetker
- 150 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Feinkristallzucker
- 1 Päckchen Vanillezucker (8 g), von Dr. Oetker
- 2 Eier (Größe M)
- 40 g Milch
- 1 Prise Salz
- 12 Stück Toffifee (von Storck)
- 150 g Schokoglasur-Drops z. B. Dr. Oetker Kuvertüre fix Vollmilch
- 1 TL Kokosöl
- Raspelschokolade Vollmilch oder zartbitter, von Dr. Oetker
- 24 Zuckeraugen, essbar, von Dr, Oetker
- 12 Stück Toffifee, von Storck
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 125 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ruckzuck-Muffins
30min
Zebrakuchen für Kinder
1h 40min
Käse-Hotdogs mit Sesam
1h 40min
Schokoladenmuffins mit Himbeer-Frischkäse-Buttercreme
50min
Erdbeer-Puddingkuchen
1h
Osterhase
45min
Brain-Cupcakes
1h 40min
Schokokusstorte
6 godz.
Herzkuchen mit Schokomousse
5sa
Geburtstagstorte für Kinder
2 Std.
Süße Krampusse von Dr. Oetker
2 Std.
Lebkuchen mit Zuckerglasur
25h 30min