Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten
- 50 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- 60 g Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft, und 6 Stück zum Dekorieren
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 2 Eier
- 120 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 20 g Kakao
- 70 g Milch
- 700 g Wasser
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 1 Pck. Sahnesteif
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 6 Amarenakirschen, in Sirup, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1783 kJ / 426 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bananensplit-Eistorte mit Schoko-Karamellsauce
4h
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 Std. 30 Min
Vanille-Karamell-Halbkugeln
6 godz. 30 min
Mini-Zupf-Pizzen
1h 45min
Mini-Biskuitrollen mit bunter Beerenfüllung
3h
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Amaretto-Cupcakes
3h
Maracuja-Schmand-Torte
4h 45min
Mojito-Torte
2 godz.
Schokoladen-Osterkuchen
2h 40min
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48h
Himbeer-Baiser-Rolle
1h