Gluten free vanilla bundt with lemon glaze

Gluten free vanilla bundt with lemon glaze

4.5 42 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
16 portions

Składniki

Bundt
  • unsalted butter cut into pieces
    220 g
  • gluten free flour plus extra for dusting
    50 g
  • eggs
    4
  • caster sugar
    280 g
  • grapeseed oil
    1 tbsp
  • gluten free cornflour
    200 g
  • gluten free baking powder
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    2 tsp
  • salt
    1 pinch
Lemon glaze
  • pure icing sugar
    150 g
  • lemon juice
    10 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 289.2 kcal / 1214.6 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 54.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...