Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bundt
- 220 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g gluten free flour, plus extra for dusting
- 4 eggs
- 280 g caster sugar
- 1 tbsp grapeseed oil
- 200 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch salt
Lemon glaze
- 150 g pure icing sugar
- 10 - 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.6 kJ / 289.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apple ginger cake with salted caramel sauce
1h 30min
Berry and cream sponge "omelettes"
25 min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2j 15 menit
Lemon cake
2h
Yoghurt cake
1 Std. 40 Min
Angel cake
5h 15min
Peanut butter and jam doughnuts
2 godz. 40 min
Peach and plum upside-down cake
50 min
Dairy free chocolate coconut custard
15min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min
Chocolate truffle cake
2j 15 menit
Gluten free lamingtons
1h 30min