![Gluten free vanilla bundt with lemon glaze Gluten free vanilla bundt with lemon glaze](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1FD2ED7A-6340-4130-83D3-F6978E466798/Derivates/6ACB2DED-1FF3-45C5-AB85-8FDED2F45E33.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bundt
- 220 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g gluten free flour, plus extra for dusting
- 4 eggs
- 280 g caster sugar
- 1 tbsp grapeseed oil
- 200 g gluten free cornflour
- 1 tsp gluten free baking powder
- 2 tsp natural vanilla extract
- 1 pinch salt
Lemon glaze
- 150 g pure icing sugar
- 10 - 20 g lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1214.6 kJ / 289.2 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 54.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Lemon meringue pie
3 Std.
Lemon delicious
1 Std. 5 Min
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Hazelnut quince friands
2h 25min
Gluten free lamingtons
1 Std. 30 Min
Lemon meringue cupcakes
1 Std. 30 Min
Home-style sponge cake
2h 30 min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min
Pavlova
6 Std.
Torta caprese (flourless almond cake)
2 Std.
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min