Gluten free vanilla bundt with lemon glaze
TM6 TM5 TM31

Gluten free vanilla bundt with lemon glaze

4.4 (40 ocen)

Składniki

Bundt

  • 220 g unsalted butter, cut into pieces
  • 50 g gluten free flour, plus extra for dusting
  • 4 eggs
  • 280 g caster sugar
  • 1 tbsp grapeseed oil
  • 200 g gluten free cornflour
  • 1 tsp gluten free baking powder
  • 2 tsp natural vanilla extract
  • 1 pinch salt

Lemon glaze

  • 150 g pure icing sugar
  • 10 - 20 g lemon juice

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1214.6 kJ / 289.2 kcal
Białko
2.2 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Błonnik
0.1 g
Sód
54.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy