![Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e1d43c417c442237008a0143b504cb25/Derivates/f3e15fb71327cc946bb32d3fb564e89f5a82a862.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g salted butter, cut into pieces
- 240 g milk
- 2 tsp dried instant yeast
- 2 eggs
- 150 g caster sugar
- 1 - 2 tsp sea salt, to taste
- 560 g baker's flour, plus extra to dust
- 800 g vegetable oil, plus extra to grease
- 10 g ground cinnamon
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3078.4 kJ / 733 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 69.7 g
- Tłuszcz
- 45.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 756.6 mg
Alternatywne przepisy
Cinnamon buns
3 godz. 5 min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Magnolia Kitchen Swiss meringue buttercream
45 Min
Pani popo (Samoan coconut buns)
3h 25min
Magnolia Kitchen caramel ganache
4h 40min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 Std. 15 Min
Magnolia Kitchen red velvet cakes with vanilla cream cheese icing
1h 15min
Inverted Sugar Syrup
4h 20min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Lamington swiss roll
25h 40min
Magnolia Kitchen macadamia and white chocolate brioche scrolls
5u. 35min
Ham and cheese cruffins
3 Std.