Urządzenia i Akcesoria
Kartoffelbällchen mit Mandelkruste
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Wasser500 g
-
Kartoffeln, mehligkochend mit Schale1000 g
-
Eier4
-
Butter in Stücken40 g
-
Kartoffelstärke70 g
-
Mehl1 EL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat½ TL
-
Knoblauch, granuliert½ TL
-
Paniermehl100 g
-
Mandeln, gehobelt200 g
-
Öl zum Frittieren
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2566 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
8.1 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 6/2020
42 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spareribs vom Grill
6 godz. 45 min
Barbecue BBQ Sauce
1 godz. 50 min
Schweinefilet in Bacon mit Barbecue-Butter
1 godz. 20 min
Chicken Wings in rauchiger Honigmarinade
1 godz. 30 min
Marinierte Rinder-Hüftsteaks
3 godz. 15 min
Honig-Senf-Spareribs
4 godz. 20 min
Glasierte Spareribs
6 godz. 30 min
Rindersteaks mit Kartoffelplätzchen und Rucolasalat
9 godz.
Marinade für Spare Ribs
10 min
Gebackene Schweinefilets im Kaffeemantel mit Kartoffelrösti
50 min
Filet Wellington
1 godz. 45 min
Filetsteak mit Pfeffersauce und Knusper-Kartoffel-Püree
1 godz.