Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soufflé
- 30 g avelã
- 200 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 25 g água
- 60 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 40 g farinha tipo 55
- 200 g leite
- 5 gemas de ovo
- 5 claras de ovo
Molho
- 50 g avelã
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- 200 g natas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 2170.7 kJ / 518.8 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 44.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 59.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soufflés de chocolate e laranja
45 Min
Cheesecake
4 Std. 30 Min
Taça dos reis
8sa
Éclairs de chocolate
2h
Bolo com frutos silvestres e natas
1sa
Tarteletes de morango
1 Std. 15 Min
Cheesecake de chocolate
4 godz. 10 min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Tabuleiros de massa folhada com ovos-moles e framboesa
1sa 30 dk
Cheesecake de mirtilos
5h
Mini cheesecakes de chocolate branco
8h 30min
Natas batidas
5 Min