Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de beurre clarifié
- 400 g de pommes (à chair ferme, type Granny Smith, Fuji, Pink Lady), coupées en morceaux (3,5 cm)
- 30 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de cannelle en poudre (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 2218 kJ / 529 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 4 mg
Alternatywne przepisy
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Faire sauter 200 g de pommes
15min
Faire sauter 200 g de poires
15min
Rissoler 300 g d'oignons
20 min
Faire sauter 400 g d'ananas
20 min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Rissoler 200 g de courgettes
20 min
Faire sauter 200 g d'ananas
15min
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 min
Rissoler des oignons
20 min
Faire sauter un mélange de légumes
30min
Faire sauter 400 g de poires
15min