娘惹鱼鳔羹

娘惹鱼鳔羹

4.8 5 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

虾肉丸
  • 猪肉碎
    100 克
  • 新鲜虾肉
    150 克
  • 马蹄 去皮
    30 克
  • ¼ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ¼ 茶匙
  • 麻油
    ½ 茶匙
  • 玉米粉 (淀粉)
    1 茶匙
汤底
  • 1500 克
  • 鸡精粉
    2 茶匙
  • 1 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 茶匙
  • 绍兴花雕酒
    1 汤匙
  • 干香菇 浸软,去蒂
    10 朵
  • 包菜 切块 (4公分)
    300 克
  • 干鱼鳔 浸软,切成5公分长
    50 克
  • 新鲜芫荽 装饰用
    1 小支

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 515 mg
Białko 8 g
Kalorie 527 kJ / 126 kcal
Tłuszcz 4 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...