泰式酸辣酱(冬阴酱)

泰式酸辣酱(冬阴酱)

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 罐

Składniki

  • 新鲜红辣椒 切半,去籽
    15 条
  • 蒜瓣 (参考贴士)
    5 个
  • 青柠叶 去除支脉
    15 片
  • 新鲜姜 切成薄片(0.5公分)
    50 克
  • 新鲜南姜
    40 克
  • 新鲜香茅 只取白色部分
    2 支
  • 小红葱
    150 克
  • 原蔗糖
    3 汤匙
  • 峇拉盏 (opcjonalnie)
    20 克
  • 新鲜芫荽 包括根
    20 克
  • 姜花 只取花蕾
    2 支
  • 辣椒干 去籽 (参考贴士), 浸软
    15 条
  • 食油
    50 克
  • 鱼露
    2 汤匙
  • 酸柑(青柠)汁
    50 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 罐

Sód 353 mg
Białko 5 g
Kalorie 770 kJ / 184 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...