Urządzenia i Akcesoria
咖喱鱼
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
5 人份
Składniki
-
蒜瓣5 个
-
小红葱50 克
-
辣椒干 浸泡并去籽,切段10 条
-
新鲜姜10 克
-
新鲜香茅 只取白色部分,切片2 支
-
鱼肉咖哩粉30 克
-
食油60 克
-
酱青20 克
-
姜花 只取花蕾,切丝1 支
-
水500 克
-
自制鸡精粉10 克
-
鱼尾 (1个鱼尾),在鱼身处划刀500 - 600 克
-
盐1 茶匙
-
柠檬汁1 茶匙
-
羊角豆8 条
-
番茄 切块4 个
-
洋葱 切片 (0.5公分)100 克
-
咖喱叶 只取叶片1 支
-
椰浆150 - 200 克
-
糖1 茶匙
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
21 g
Kalorie
1661 kJ /
397 kcal
Tłuszcz
27 g
Błonnik
3 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
亚洲最辣
12 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy