Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ovos de chocolate
- 200 g chocolate p/ culinária ou de leite ou branco, partido em pedaços
Recheio
- 4 claras de ovo
- 50 g açúcar amarelo
- 4 gemas de ovo
- 400 g leite condensado cozido
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
Merengue
- 20 g cacau em pó
- 15 g amido de milho
- 375 g açúcar
- 6 claras de ovo
-
1 ½
c. chá de vinagre de vinho branco
lub 1 ½ c. chá de sumo de limão - 1 pitada de sal fino
Cobertura
- 200 g natas
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 doses
- Kalorie
- 0 kJ / 624 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 23 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Floresta negra
1 Std.
Canelones de chocolate com molho de morango
55 Min
Blättertorte
2h
Tarte de chocolate e praliné
1 Std. 15 Min
Tronco nevado de Natal
1 Std.
Marquise de chocolate
3h
Papos de anjo
50 Min
Taças mexicanas
20 Min
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2 Std. 30 Min
Bolo festa de chocolate
3h
Brunch da Europa Oriental
Brak ocen
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min