Eplestrudel

Eplestrudel

5.0 1 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 porsjoner

Składniki

Strudeldeig
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
    370 g
  • egg
    1
  • solsikkeolje
    70 g
  • vann
    120 g
  • hvitvinseddik
    1 ts
  • salt
    ½ ts
Eplefyll
  • hasselnøtter
    100 g
  • smør, usaltet delt i biter
    130 g
  • brødsmuler, tørket
    80 g
  • kanel, malt
    1 ts
  • sukker
    100 g
  • vaniljesukker, hjemmelaget
    1 ss
    1 ½ ts vaniljeekstrakt, naturlig
  • sitronsaft
    20 g
  • rom (opcjonalnie)
    20 g
  • epler skrellet
    750 g
  • rosiner
    80 g
Samling
  • hvetemel pluss ekstra til dryssing
  • melis til dryssing

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 6 g
Kalorie 1721 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie