Fisk og poteter med tomatsaus

Fisk og poteter med tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porsjoner

Składniki

  • poteter delt i biter (3-4 cm)
    800 g
  • olivenolje pluss ekstra til smøring
    30 g
  • lysing steker, med eller uten skinn (120-200 g per)
    6
    6 hvit fisk, filet, (hvilken som helst type hvit fisk, 120-200 g per)
  • salt juster etter smak
    2 ts
  • løk delt i to
    150 g
  • hvitløksfedd
    1
  • gulrøtter delt i biter
    100 g
  • hvitvin (opcjonalnie)
    50 g
  • tomater delt i biter
    400 g
  • malt svart pepper
    ½ ts
  • salt
    1 ts
  • vann
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 33 g
Kalorie 1269 kJ / 302 kcal
Tłuszcz 7 g
Błonnik 3.4 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie