Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 30 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Wasser, lauwarm
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g), zerbröselt
lub 2 TL Trockenhefe (8 g) - 400 g Mehl
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 200 g Mozzarella, in Stücken
-
250
g stückige Tomaten, aus der Dose
lub 250 g passierte Tomaten - 2 - 3 Prisen Salz
- 1 EL Olivenöl
- 10 - 15 Basilikumblätter, frisch, zerzupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35min
Lasagne Bolognese
2h 30min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1h 35min
Apfelmuffins
40min
Piadizza mit grünen Oliven, Tomaten und Basilikum
1h 20min
Frühlingsrollen Italian Style
50min
Pizzabrot
2 godz.
Apfeltarte
1h
Hefeschnecken
1h 40min
Tomatensauce
40min
Flammkuchen, klassisch
1h
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min