Urządzenia i Akcesoria
油爆虾(高温版)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份
Składniki
-
八角1 颗
-
桂皮 克省略1 小块
-
香叶1 片
-
陈皮 可省略1 小片
-
冰糖20 克
-
水25 克
-
姜 切片10 克
-
葱 切段1 根
-
美极鲜味汁30 克
-
生抽5 克
-
料酒25 克
-
新鲜虾,中等大小 罗氏虾,剪去须和脚,肚子剪开400 克
-
油30 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 人份
Sód
591.7 mg
Białko
58 g
Kalorie
3314 kJ /
792 kcal
Tłuszcz
35.2 g
Błonnik
10.6 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Węglowodany
66.1 g