油爆虾(高温版)

4.6 185 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 人份

Składniki

  • 八角
    1 颗
  • 桂皮 克省略
    1 小块
  • 香叶
    1 片
  • 陈皮 可省略
    1 小片
  • 冰糖
    20 克
  • 25 克
  • 切片
    10 克
  • 切段
    1 根
  • 美极鲜味汁
    30 克
  • 生抽
    5 克
  • 料酒
    25 克
  • 新鲜虾,中等大小 罗氏虾,剪去须和脚,肚子剪开
    400 克
  • 30 克

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 人份

Sód 591.7 mg
Białko 58 g
Kalorie 3314 kJ / 792 kcal
Tłuszcz 35.2 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...