Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
1
dente de alho
lub 20 g cebola cortada em lâminas - 250 g camarão s/ casca, secos com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 600.4 kJ / 143.5 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 566.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear carne de peru em tiras
15min
Saltear bacon com frango em tiras
15min
Saltear frango em tiras
15min
Saltear carne de peru em cubos
15min
Saltear 200 g de alho-francês
20 min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15min
Saltear frango em cubos
15min
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 min
Saltear 200 g de curgete
20 min
Saltear 200 g de pimento
20 min
Saltear carne de vaca em tiras
15min