Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão cortado em pedaços
- 30 g queijo pecorino cortado em pedaços (opcjonalnie)
-
150
g guanciale em cubos (ver dica)
lub 150 g bacon em cubos - 15 g azeite
- 1200 g água
- ½ c. chá de sal, mais q.b. p/ temperar
- 350 g esparguete
- 4 ovos
- 3 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2999 kJ / 716.8 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 42.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Massa de camarão cajun com limão
30min
Esparguete de miolos sangrentos
13 godz. 30 min
Massa com atum e brócolos no forno
30min
Esparguete à carbonara
30min
Cozer 500 g de almôndegas
35min
Arroz agulha
35min
Arroz de cenoura
30min
Bolonhesa
1h 10min
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45min
Arroz carolino com refogado de alho
40min
Ninhos de esparguete com almôndegas de lentilhas
1h 5min
Creme de legumes versátil
45min