Almôndegas em molho de tomate

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

Almôndegas
  • sobras de pão partido em pedaços
    40 g
  • leite
    80 g
  • salsa só as folhas
    6 - 12 pés de
  • dente de alho (opcjonalnie)
    1
  • carne de vaca picada
    400 g
  • ovos
    2
  • sal
    ½ c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
Molho de tomate
  • azeite mais q.b. p/ untar
    20 g
  • dente de alho
    1
  • cebola cortada em gomos
    200 g
  • tomate em pedaços
    600 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 432.1 kcal / 1808 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 29.2 g
Węglowodany 17.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 1057.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...