Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
-
400
g de champiñones cortados en mitades o cuartos
lub 400 g de setas de cardo frescas cortados en mitades o cuartos - 1 pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- ½ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 2310.4 kJ / 552.2 kcal
- Białko
- 13.5 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1191.4 mg
Alternatywne przepisy
Judías verdes con tomate
45min
Champiñones con jamón y gambas
20min
Sepia al ajillo
25min
Judías verdes con champiñones y beicon
30min
Pisto
45min
Almejas a la marinera
30min
Guisantes con jamón
30min
Ensaladilla rusa
1h 15min
Patatas para guarnición o para tortilla
30min
Revuelto de ajetes
10min
Chipirones a la marinera
25min
Setas de cardo con jamón
25min