Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de aceite de oliva virgen extra
-
2
dientes de ajo laminados
lub 120 g de cebolla en tiras - 600 g de patatas para freír cortadas en rodajas de 3-4 mm
- 100 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 10 ramitas de perejil fresco (solo las hojas) picado
- 1 cucharadita de vinagre
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 961 kJ / 230 kcal
- Białko
- 2.52 g
- Węglowodany
- 16.99 g
- Tłuszcz
- 16.86 g
Alternatywne przepisy
Guarnición de calabacín
30min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Macarrones con tomate y chorizo
25 Min
Arroz amarillo con pollo
40 min
Albóndigas en salsa española
55min
Lentejas estofadas
3h 45min
Guisantes con jamón
30min
Ensaladilla rusa
1óra 15p
Arroz a la cubana
1óra
Albóndigas con salsa de tomate
45 min
Macarrones a la carbonara
25 Min
Carne picada
35 min