Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 hígado crudo de pato (500 - 600 g)
- ½ cucharadita de azúcar
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de oporto
- 2 cucharadas de brandy
- 500 g de agua (para el vapor)
- 500 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 571 kJ / 137 kcal
- Białko
- 19.32 g
- Węglowodany
- 1.28 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Azúcar de vainilla
72h
Milhojas de bacalao ahumado y gelatina de tomate
6h 20min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Canelones
13 godz. 30 min
Alioli
10 min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Foie gras (al vacío)
72h
Terrinas de foie trufado
74 Std.
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1óra 10p
Mousse de foie y queso de cabra con manzanas caramelizadas
5 godz. 45 min
Bechamel
15 min