Urządzenia i Akcesoria
Grießbrei mit Kirschkompott
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Schattenmorellen (680 g)1 Glas
-
geriebene Zitronenschale½ TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zimt2 Prisen
-
Speisestärke15 g
-
Milch800 g
-
Sahne300 g
-
Zucker75 g
-
Hartweizengrieß140 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2900 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Weizengrieß-Milchbrei
15min
Kirsch-Grütze
20min
Streusel
5min
Pfannkuchen vom Blech
45min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Pfannkuchen für jeden Tag
20min
Arme Ritter
20min
Warmer Schoko-Kokos-Grießbrei
15min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1h 10min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20min
Vanille-Sahne-Milchreis
1h
Porridge mit Birnen-Kompott
30min