Urządzenia i Akcesoria
Grießbrei mit Kirschkompott
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Schattenmorellen (680 g)1 Glas
-
geriebene Zitronenschale½ TL
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zimt2 Prisen
-
Speisestärke15 g
-
Milch800 g
-
Sahne300 g
-
Zucker75 g
-
Hartweizengrieß140 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
13 g
Kalorie
2900 kJ /
693 kcal
Tłuszcz
32 g
Błonnik
3.4 g
Węglowodany
85 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanillesauce (Crème Anglaise)
15 min
Kirsch-Grütze
20 min
Streusel
5 min
Erdbeer-Germknödel mit Vanillesauce
1 godz. 50 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 godz.
Lausitzer Hefeplinsen
1 godz. 25 min
Warmer Schoko-Kokos-Grießbrei
15 min
Pannukakku (finnischer Ofenpfannkuchen)
1 godz. 10 min
Vanille-Sahne-Milchreis
1 godz.
Pfannkuchen vom Blech
45 min
Porridge mit Birnen-Kompott
30 min
Apfel-Zimt-Grießbrei
20 min