Zitronenkuchen

4.5 7.3K oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben

Składniki

  • Butter weich, in Stücken und mehr zum Einfetten
    140 g
  • Paniermehl zum Ausstreuen
  • Zucker
    300 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • Eier
    2
  • Milch
    150 g
  • Mehl
    280 g
  • Backpulver
    2 TL
  • Salz
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Scheibe

Białko 4 g
Kalorie 1220 kJ / 292 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 0.6 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...