Urządzenia i Akcesoria
Zitronenkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 Scheiben
Składniki
-
Butter weich, in Stücken und mehr zum Einfetten140 g
-
Paniermehl zum Ausstreuen
-
Zucker300 g
-
Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
Eier2
-
Milch150 g
-
Mehl280 g
-
Backpulver2 TL
-
Salz1 Prise
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
4 g
Kalorie
1220 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Waffeln
20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Stracciatellakuchen
1 godz. 10 min
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2 godz. 45 min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1 godz. 45 min
Möhrenkuchen, schwedisch
2 godz.
Vanille-Basismuffins
1 godz. 40 min
Basic-Käsekuchen
10 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 godz. 5 min
Apfel-Streuselkuchen
1 godz. 30 min