Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- Paniermehl zum Ausstreuen
- 300 g Zucker
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier
- 150 g Milch
- 280 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1220 kJ / 292 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Waffeln
20 min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4 godz. 15 min
Vanille-Basismuffins
1 godz. 40 min
Stracciatellakuchen
1h 10min
Zitronen-Joghurt-Muffins
1h 45min
Möhrenkuchen, schwedisch
2 godz.
Apfel-Streuselkuchen
1 Std. 30 Min
Schoko-Gâteau
1h
Mandelkuchen mit Schoko-Nougat-Guss
2h 45min
Schoko-Kirsch-Kuchen
1 Std. 5 Min
Basic-Käsekuchen
10h